Benodigdheden:
- Blender
- Koekenpan
Ingrediënten:
- 250 gram havermeel biscuit of naturel smaak
- 8 gram bakpoeder
- 100 gram kokosbloesemsuiker
- Snufje zout
- 75 gram kokosrasp
- 200 gram koude (vegan) boter, in blokjes
- 2 eieren, losgeklopt
- 500 gram (diepvries) zomerfruit
Bereidingstijd: 40 minuten
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de Quamtrax havermeel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker, zout en kokos in de kom en voeg koude blokjes boter toe. Zet de keukenmachine een aantal keer op puls stand aan totdat er een kruimelig deeg ontstaat. Houd 1 klein kommetje apart (200 g) en meng 2 eieren door de rest in de kom.
Bekleed een middelgrote springvorm met bakpapier en vet de randen in.
Smeer het deeg dun uit over bodem. Maak de bolle kant van een lepel nat en strijk daarmee het deeg glad.
Verdeel het zomerfruit over de bodem en strooi er de achtergehouden deegkruimels overheen. Bak de taart in 30-40 minuten goudbruin en gaar. Als de taart wat hoger is, moet ie wat langer in de oven. Controleer met een prikker of het deeg gaar is.
*Haver-fruitkoek zonder geraffineerde suiker. gluten vrij veggie friendly